Pita met gehaktballetjes2Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

ca. 300-400 g gehakt half-om-half
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
Molen Zeezout mix chili peper*
1 ei
50 g paneermeel
4 el plantaardige olie
1 flesje Woksaus Zoet-zuur*
1 flinke zak wokgroenten naar keuze, bijv. Hollandse wokmix
1 pak pita broodjes (8 stuks)

Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel. Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar. Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen. Houd eventueel een beetje warme saus apart om op tafel te serveren. Verhit de overige olie in een wok en wok de groentemix beetgaar. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten. Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten.