Maaltijdsalade met linzen en gele curryHoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:
200 g du Puy linzen
2 aubergines
4 bosui
50 ml olijfolie
1 limoen
150 g verse spinazie
8 blaadjes munt
100 ml dikke yoghurt

En van Fair Trade Original:
Molen Zeezoutmix Groene kruiden
1 pakje Gele Curry Kruidenpasta
Molen Pepermix citrus knoflook

Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in circa 20 minuten beetgaar en giet af. Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af. Laat dit 20 minuten staan. Snijd de bosui in ringen. Verhit twee eetlepels olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe. Fruit tot de geuren vrijkomen. Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie. Grill de aubergineplakken in een grillpan. Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen. Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met pepermix en/of zeezoutmix. Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie.

Tip: Lekker met een Naan broodje uit de oven.

Wijntip: Rosé, Zuid-Afrika. Fair Trade Original