Rode viscurry met tomaat en noedelsHoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
 
Ingrediënten:
600 g bonenmix (sugarsnaps, sperzieboontjes, peultjes)
4 kleine witvisfilets, van ca. 100 g. per stuk
1 bakje (150 g) rivierkreeftjes
3 el olijfolie
80 g gezouten pinda’s
handje basilicumblaadjes
 
En van Fair Trade Original:
1 pak Noedels
1 zakje Groene Curry Kruidenpasta
1 blik Kokosmelk
 
Breng in een pan water aan de kook en voeg de bonen toe (de peultjes mogen er iets later bij, omdat deze eerder gaar zijn). Kook de bonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af. Kook de noedels in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en voeg de groene curry en kokosmelk toe. Roer het door elkaar. Leg de visfilets met daarbovenop de rivierkreeftjes in de saus. Schep de beetgare boontjes naast de visfilets in de pan. Leg het deksel op de pan en verwarm het gerecht nog enkele minuten tot de vis net gaar is. Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep de viscurry hier over. Garneer de gerechten met de pinda’s en blaadjes basilicum.
 
 
Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original