Home-made koekjes met koffieglazuur
Voor ca. 25 stuks

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (exclusief opstijven, baktijd)

Ingrediënten:
130 g boter
1 zakje vanillesuiker
1 ei
280 g bloem
100 g poedersuiker

En van Fair Trade Original:
185 g Rietsuiker
1-2 el extra sterk gezette Espressokoffie
Hagelslag melk
Groene thee met granaatappel

Meng de boter, de rietsuiker en de vanillesuiker met een mixer tot een romige massa. Voeg het ei toe en mix nog enkele minuten. Meng de bloem erdoor en kneed het met de hand tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en dek af met huishoudfolie. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 175°C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik. Steek figuurtjes of letters naar keuze uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in 5 tot 7 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen. Meng de poedersuiker met de koffie en bestrijk hiermee de koekjes. Versier ze naar wens met hagelslag en laat ze hard worden. Serveer met een heerlijk kopje kruidenthee en overige lekkernijen van Fair Trade Original.

Theetip: Drink er een kop kruidenthee bij, zoals de Groene thee met granaatappel

Foto: Beker Bat Trang, Vietnam. Fair Trade Original