Maaltijdsoep van zoete aardappel en rode curryHoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:
700 g zoete aardappelen
2 el plantaardige olie
2 uitjes, gesnipperd
2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
200 g kipstukjes
2 limoenen, 1 geperst – 1 in schijfjes
1 struik paksoi, gesneden

En van Fair Trade Original:
1-2 el Rode Curry Kruidenpasta
1 blik Kokosmelk, 400 ml
molen Zeezout mix Chilipeper

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel. Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Bestrooi de kipstukjes met zout en doe het bij de soep. Kook tot de kip gaar is. Voeg een deel van het limoensap toe. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.

Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kip achterwege of vervang het door vegetarische wokstukjes.

Wijntip: Rosé, Zuid-Afrika. Fair Trade Original