Pittige pindasoep met garnalenHoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

2 el plantaardige olie
3-5 tl sambal badjak
1 prei, in ringen en gewassen
2 kippenbouillonblokjes
1/2e pot Pindakaas *
1/2e blik Kokosmelk*
4 schijfjes limoen
1 struik paksoi, uiteinden verwijderd en in repen gehakt
1 bakje taugé (150 g)
250 g Noorse garnalen
kroepoek naturel

Breng ca. 2 liter water aan de kook. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en voeg sambal naar wens toe. Fruit de sambal enkele minuten. Voeg de preiringen toe en fruit even mee. Giet 850 ml van het gekookt water in de soeppan en voeg de bouillonblokjes, de pindakaas, de kokosmelk en de schijfjes limoen toe. Roer alles goed door elkaar en laat de soep enkele minuten zachtjes koken. Was de paksoi en de taugé in een vergiet en giet het overige gekookte water over de groenten heen. Verdeel de paksoi, de taugé en de garnalen over 4 soepkommen en giet er de hete soep op. Serveer met de kroepoek.

Tip: varieer met knapperige groentesoorten naar eigen smaak.

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original