Mosselen in groene curry2Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

300 g Pandan rijst*
4 el plantaardige olie
1 pakje Groene Curry Kruidenpasta*
1 zak Thaise roerbakmix (400 g), panklaar
2 kg mosselen, schoongemaakt
1 blik Kokosmelk*
100 g zeekraal

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan. Verhit 4 eetlepels olie in een (mossel)pan. Voeg de curry kruidenpasta toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen. Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel. Voeg de laatste paar minuten de zeekraal toe. Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn. Verdeel de rijst over 4 borden en voeg de gekookte mosselen en de kokosgroentesaus toe.

Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen.

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original