Stoofpotje met rode Thaise curryVoor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 120 minuten stoven)

Ingrediënten:
4 el plantaardige olie
2 uien, gesnipperd
600 g runderstoofvlees, in blokjes
1 limoentje, geperst
1 rode paprika, in reepjes
200 g sperziebonen, afgehaald
1 struik paksoi, gesneden

En van Fair Trade Original:
1 pakje Rode Curry Kruidenpasta
Molen zeezout chili mix
1 blik Kokosmelk à 400 g
300 g Pandanrijst

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met het zout. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan, voeg de uisnippers toe en bak deze glazig. Voeg de curry toe en bak even mee. Neem het ui-curry mengsel uit de pan. Verhit de overige olie in de pan, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de kokosmelk en de helft van het limoensap toe. Vul het lege kokosmelkblikje met warm water en schenk dit in de pan erbij. Laat het vlees met de deksel op de pan anderhalf uur stoven. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht bij het vlees zit. Als dit niet zo is, wat water toevoegen. Schep na anderhalf uur het ui-curry mengsel, de paprika en de sperziebonen door de stoofpot. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg vlak voor het opdienen de paksoi toe. Breng het gerecht op smaak met extra limoensap en/of zout. Serveer de currystoof met rijst en cassavechips.

Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original