KoffiegranittaDessert of zomers tussendoortje voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten (exclusief tijd in de vriezer)

100 g Koffie Goud, snf*
1 l water
150 g Rietsuiker*
1 zakje Nougat vanille & chocolade*
1 zakje Koffieboontjes in melkchocolade*

Maak de granitta een dag van te voren. Zet koffie met 100 gram koffie Goud en 1 liter water. Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel in een schaal en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Bedek de schaal met huishoudfolie en zet deze in de vriezer. Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan. Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granitta tot gebruik in de vriezer staan. Verdeel de granitta over vier glazen en serveer hem ijskoud met nougat, koffieboontjes of ander lekkers van Fair Trade Original.