Vnaan-pizza-met-kip-tandoorioor 4 pizza’s
Bereidingstijd: ca 25 minuten

Ingrediënten:
1 aubergine, in dunne plakken
zout
1 el Griekse yoghurt of crème fraîche
300 g kipfilet, in blokjes
6 el olijfolie
4 (korianderknoflook) Naan broden
2 tomaten, in plakken
1 zakje mini mozzarella (ca. 20 bolletjes), gehalveerd
verse koriander

En van Fair Trade Original:
1 pakje Tandoori kruidenpasta

Bestrooi de plakken aubergine met zout en dek af met folie. Zet ze 15 minuten weg. Meng de Tandoori kruidenpasta met yoghurt of crème fraîche en marineer hier de blokjes kipfilet in. Verwarm de oven voor op 225°C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gemarineerde kipblokjes gaar. Dep de aubergineplakken droog met het keukenpapier. Neem de kipblokjes uit de pan en voeg nog 4 eetlepels olie toe. Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar. Bedek de Naan broden met enkele plakken gebakken aubergine, plakken tomaat, de Tandoori kipstukjes en gehalveerde mozzarella bolletjes. Plaats de broodjes 4-6 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt. Bestrooi de broodjes vlak voor het serveren met verse koriander.

Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original