Het oogstseizoen van de Rooibos is begonnen. Ook Wereldwinkel Harderwijk zet dit hartverwarmende product uit Zuid-Afrika in het zonnetje.
Oogst rooibos

Start oogstseizoen

Van oorsprong groeide Rooibos (rood bosje) in het wild in Zuid-Afrika. Niemand keek ernaar om. Sinds ontdekt werd wat je er allemaal mee kunt doen en hoe gezond het zou zijn, is dit struikgewas enorm populair. Half januari is de oogst van start gegaan. Na het kappen van de takken worden deze direct mini-klein gesneden, gefermenteerd en de volgende dag in de zon gedroogd. Nog even door de zeef en ze zijn klaar voor in een kopje thee.

Dankzij de arbeiders

Fair Trade Original importeert Rooibosthee afkomstig van fairtrade boerderijen. De Bergendal Farm bijvoorbeeld doet ook de eerste verwerking zelf, op de zogeheten Tea Court. De arbeiders van de boerderij bezitten 50% van de aandelen van deze verwerkings-unit. Zij praten mee over het beleid, worden opgeleid en hebben toegang tot hoger geplaatste banen. Dankzij hun inspanningen liggen de velden er stralend bij, klaar voor de oogst.

De zon in je kop thee

Wereldwinkel Harderwijk verkoopt meerdere varianten Fair Trade Original Rooibosthee, van de pittige Rooibos Spicy Orange tot de hartverwarmende Rooibos Puur. Je proeft de zon in je kopje.