tajine Tw.C.
Sinds mensenheugenis wordt over de hele wereld gekookt in een kleipot. De tajine vindt haar oorsprong in Noord-Afrika. De keuken van Noord-Afrika heeft zich in de geschiedenis ontwikkelt vanuit rondtrekkende berbers en Arabieren.

De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht klaar gestoofd met als resultaat een vetarme schotel.

Er zijn geglazuurde en ongeglazuurde tajines. Dit geeft in smaak geen verschil. Bij het eerste gebruik is het van belang de schaal 24 uur te laten weken in water. Als de schaal langere tijd niet gebruikt wordt, wordt aangeraden dit nogmaals te herhalen.

Men kan er vlees (bv. lamsvlees), vis (bv dorade, garnalen), of groenten (bv pompoen, courgette, paprika, aubergine, aardappel) gerechten in bereiden met een kruidenmix: komijnzaad, gemberpoeder, kurkuma, koriander). Verder is het lekker om toe te voegen: olijven, pruimen, tuinbonen en zongedroogde tomaten.

De traditionele manier van koken is om het gerecht gaar te stoven op houtskool, maar dit kan ook op een klein gaspitje met vlamverdeler op het fornuis.

Zie hier een selectie uit het aanbod tajines of kom naar de winkel om er kennis mee te maken. Van harte welkom.

De Tajines kleur zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven.


Tajine Terracotta

Tajine kleur