Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediƫnten:
1 schaaltje (100 g) sugarsnaps, afgehaald
1/2 krop ijsbergsla
1/2 komkommer
1 avocado
2 el olijfolie
1 limoen, helft geperst en helft in partjes
4 kleine zalmfilets
1 schaaltje (100 g) zeekraal
2 bosuitjes, in ringen
meergranen crackers
En van Fair Trade Original:
1/2 flesje Woksaus Teriyaki
molen Zeezout chilimix
Kook de sugarsnaps in enkele minuten beetgaar in een laagje water en spoel ze af onder koud water. Snijd de sla in repen, spoel in een vergiet af met koud water en laat het uitlekken. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer daarna in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel het met een beetje limoensap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden goudbruin. Voeg de Teriyaki woksaus toe en leg de zeekraal om de moten heen in de pan. Leg een deksel op de pan en verwarm het nog 1-2 minuten. Zorg ervoor dat de zalm van binnen nog niet helemaal doorbakken is, maar een beetje glazig blijft. Verdeel de sla, sugarsnaps, komkommer en avocado over 4 borden. Neem de zeekraal en de zalm uit de pan en leg het bovenop de salade. Maal naar smaak zeezout boven de zalm en garneer met wat bosui en een partje limoen. Besprenkel de salade met het overige limoensap en serveer met meergranen crackers.
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original