Masai Beads armbanden, gemaakt van Masai glaskralen, zijn elastisch en in verschillende mooie en frisse kleuren. Het maken van glaskraal sieraden is al heel lang een belangrijke bron van inkomst voor de Masai stammen. Zij zijn bekend om hun prachtige sieraden met mooie motieven.

De Masai Beads armbanden worden gemaakt door de Bawa Hope organisatie met een groep vrouwen uit de Kibera sloppenwijk in Nairobi, Kenia.


Bawa Hope is een Fairtrade organisatie in Nairobi. Bawa Hope wordt gerund door Anne & Andrew, een echtpaar uit Kenia, dat zich volledig inzet om kansarme handarbeiders zelfredzaam te maken. Creatieve mannen en vrouwen die graag competitief willen zijn met hun handmade producten maar niet de mogelijkheid of geld hebben om dit te kunnen verwezenlijken. Anne & Andrew geven hen deze kans en zo maken zij prachtige sieraden en andere producten waar ze heel trots op zijn. Ze willen geen liefdadigheid of een vorm van medelijden, maar ze willen trots laten zien wat ze allemaal kunnen.
Bawa Hope werkt onder Fairtrade omstandigheden, is WFTO gecertificeerd en helpt mensen met weinig mogelijkheden (vaak ook vluchtelingen) op weg naar een zelfredzaam bestaan. Gezinnen worden onderhouden en kinderen kunnen naar school.