Mexicaanse kip in chocoladesausVoor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:
4 kippenbouten, zonder vel
snuf kaneel
1 el bloem
2 el plantaardige olie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
100 g tomatenpuree
400 ml kippenbouillon
groente/salade naar keuze

En van Fair Trade Original:
Zeezoutmix chilipeper
2 el Cacaopoeder
1 el Sambal Badjak
2 tl Honing of Rietsuiker
1 pak (250 g) Rijstvariatie met quinoa en linzen

Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem. Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin. Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet. Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar. Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen. Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer. Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze in 20 minuten gaar stoven op laag vuur. Voeg zo nodig nog wat water toe. Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe. Bereid intussen de rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze.