Wereldwinkel Harderwijk verkoopt producten t.b.v. het Phurulenke Disabled Project in Zuid Afrika.
De gehele opbrengst van deze verkopen komt t.g.v. het project.

Over de producten
De armbandjes worden in Zuid Afrika als dagbesteding geproduceerd door mensen met een verstandelijke beperking van het Phurulenke Disabled Project en hun begeleiders. De kralen worden ter plaatse aangeschaft en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled papier en natuurlijk touw.
De mensen die de armbandjes rijgen en knopen worden direct door de Vrienden van Bambanani betaald en vergaren zo een klein inkomen.
De schorten, tassen en placemats worden door de begeleiders van het project gemaakt. De opbrengst komt direct ten goede aan het project. Deze wordt besteed aan voedsel, leermaterialen en uitjes voor de leerlingen.

Klik hier voor een impressie van het maken van deze armbandjes

Over het project
In de omgeving van Mashishimale (een erg arm gebied zo groot als de regio Eindhoven en een inwonertal van 250.000 mensen) is nog praktisch geen opvang of voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.
Bij het Phurulenke Disabled Project is in 2016 met hulp van de Vrienden van Bambanani een gebouw gerealiseerd met voorzieningen voor dagopvang en dagbesteding voor 35 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Zij krijgen daar een dagprogramma, dagbestedingsactiviteiten, voedsel en verzorging aangeboden. Tevens is geïnvesteerd in een watervoorziening, een sportveld en een groententuin waarin door hen zelf groente verbouwd wordt. Kortom, een plek waar mensen met een verstandelijke beperking mensen met mogelijkheden blijken te zijn.

Door deze producten te kopen, te dragen of cadeau te doen, draagt u bij aan het realiseren van een betere toekomst voor hen.

Lees meer over “Vrienden van Bambanani”