Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
2 maïskolven, schoongemaakt
1 wortel, in dunne reepjes
100 g peultjes, afgehaald
2 tabletten kippenbouillon
200 g kipfilet, in repen
1 flesje Soy Ginger*
scheutje plantaardige olie
zout
1-2 tl Piri piri olie (alternatief: sambal en olie)
2 bosui, in stukken
1 pak Tibetaanse Noedels*
Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe. Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar. Neem maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken. Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep. Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten. Verhit ondertussen een grillpan. Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en soy ginger en bestrooi met zout. Grill de repen rondom bruin en neem van de grill. Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort. Grill vervolgens de bosui. Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de soep op smaak met piri piri olie en eventueel nog wat zout. Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover. Serveer de rest van de soy ginger saus erbij op tafel.