Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
ca. 400 g wortel, geschrapt
ca. 2 stengels bleekselderij
1 prei, schoongemaakt en in stukken van ca. 4 cm.
4 el plantaardige olie
1 flesje Woksaus Teriyaki*
1 pak Tibetaanse Noedels*
4 zalmhaasjes, in blokjes
1 el sesamzaadjes
Snijd de wortel, de bleekselderij en de prei in gelijke repen. Verhit de olie in een pan en voeg de wortel en de bleekselderij toe. Bak enkele minuten op laag vuur en voeg dan de woksaus en de prei toe. Stoof de groenten in ca. 10-15 minuten beetgaar.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Haal de groenten uit de pan en houd ze warm. Voeg de gekookte noedels bij de achtergebleven saus in de pan. Bestrijk de zalm met olie en breng op smaak met zout en peper. Rijg de zalmblokjes aan acht satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de spiesjes ca. 2 minuten, keer om en bak nog ca. 2 minuten (de zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn). Serveer de noedels, de groenten en de zalmspiesjes op een bord en garneer met de sesamzaadjes.
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original