Ingrediënten
150 g tofu
1 ui
6 broccoli-roosjes
200 ml groentebouillon
sap van 1/2 limoen
rode peper, tauge en basilicumblaadjes voor garnering
En van fairtrade original:
1 verpakking Thaise Groene Curry kruidenpasta
1/2 verpakking Thaise Witte Rijstnoedels
400 ml Kokosmelk
Kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
Snipper de gele ui fijn en fruit deze in Kokosolie totdat de ui glazig is.
Voeg de Thaise Groene Curry kruidenpasta toe en verhit kort op hoog vuur totdat de aroma’s vrijkomen.
Voeg de Kokosmelk toe en roer goed door. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de broccoli in vrolijke kleine roosjes en voeg ze toe aan de pan. Laat alles nog 3-4 minuten koken en breng op smaak met een scheutje fris limoensap.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze in de koekenpan 8-10 minuten goudbruin en knapperig aan alle kanten.
Bereid de Thaise Rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tijd om je soep samen te stellen: begin met de rijstnoedels, schep de romige broccoli-soep eroverheen en leg de goudbruine tofu er bovenop.
Garneer met een handje taugé, fijngesneden rode peper, verse basilicum, eventueel nog een scheutje Kokosmelk en een drupje Chiliolie.