Kazuri, voor iedereen die van unieke sieraden houdt

KAZURI (het Swahili-woord voor klein en mooi) begon in 1975 met een personeelsbestand van twee Afrikaanse vrouwen, met het doel om werkgelegenheid te creƫren voor kansarme en werkloze mensen, vooral alleenstaande moeders, in de stad en regio van Nairobi (Kenia)

Alle kralen voor de sieraden worden met de hand van klei gevormd en daarna verwerkt tot halskettingen, armbanden en oorbellen, die je nu ook bij ons in de collectie vindt. Nadat de kralen hun vorm hebben gekregen worden ze voor de eerste keer gebakken, daarna beschilderd en nogmaals gebakken. Om de kraal zijn uiteindelijke diepe glans te geven wordt nog een extra parelmoerlaag aangebracht en worden ze nogmaals gebakken.

De unieke structuur van de klei in combinatie met diverse toevoegingen en bewerkingen zorgen er voor dat het keramiek een hele compacte structuur krijgt. Daardoor worden de kralen zeer sterk en zullen ze niet breken of beschadigen wanneer je ze laat vallen.

KAZURI zorgt goed voor haar medewerkers; naast een goed inkomen kunnen de medewerkers ook rekenen op gezondheidszorg. In de kliniek naast de werkplaats kunnen medewerkers en hun directe familieleden twee keer per week bij een gediplomeerd verpleegster terecht kunnen voor gratis medische hulp, advies, voorlichting en medicijnen. Bij doorverwijzing naar een ziekenhuis vergoedt Kazuri 80% van de medische kosten.

Kazuri, inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 350 medewerkers, is aangesloten bij de World Fair Trade Organisation, met de aanschaf van deze sieraden verwen je jezelf en help je de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst!

Via https://youtu.be/NphuOBekxNs zie je hoe de sieraden worden gemaakt.