specialteasWarming, Purity, Refreshing, Relaxing. De namen verklappen het al, de nieuwe Specialteas op het schap van Wereldwinkel geven een goed gevoel.
Niet alleen omdat de boeren hun producten onder eerlijke voorwaarden verkopen. Door toevoeging van verschillende kruiden, hebben de nieuwe theevarianten van Fair Trade Original een geurig aroma en een weldadige werking. Ze zijn bovendien 100% biologisch.

Munt met kaneel & zoethout, granaatappel in de groene thee: de nieuwe theemelanges zijn verpakt in piramidezakjes, waardoor alle smaken volledig tot hun recht komen. Voor de theeliefhebber dus, die zichzelf en het bezoek graag verwent met thee naar eigen smaak. Door hun sfeervolle verpakking zijn deze Specialteas ook een leuk cadeautje.

Fairtrade theeboeren in China
Groene thee uit China, munt en kamille uit Egypte, rooibos uit Zuid-Afrika: ze vinden hun weg naar de Wereldwinkel dankzij hun fairtrade oorsprong. De theeboeren van de Guzhang Gaofeng Organic Tea Association in de provincie Hunan in China bijvoorbeeld, verbouwen ondanks hun eenvoudige leefomstandigheden een hoogstaand product. Sinds zij een aanzienlijk deel van hun thee onder fairtrade voorwaarden verkopen, verbeterden zij de weg van het dorp naar de theetuinen en leggen zij geld opzij voor beter onderwijs voor hun kinderen. Ook kochten zij een nieuwe machine voor de eerste verwerking van de thee, wat de kwaliteit ten goede komt.

De nieuwe Specialteas zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Wereldwinkel. Een pakje met 20 eenkops-zakjes kost € 2,39.